მთავარი გვერდი

კონტაქტი

 

 

 

 

 

მსოფლიო სამზარეულო

რეცეპტები

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

პასკა

 

 

o       2/3 ჭიქა რძე;

o       20-25 გრამი დროჟი;

o       3-4 კვერცხის გული;

o       2 + 2/3 ჭიქა ფქვილი;

o       ½ ჭიქა შაქარი;

o       1/3 ჩაის კოვზი მარილი;

o       60-80 გრამი კარაქი;

o       ½აის ჭიქა ქიშმიში, ცუკატები;

o       ლიმონის ცედრა, ვანილინი, დაჭრილი ნიგოზი - გემოვნებით.

Text Box: GURMAN.GE

 

თბილ რძეში ჩავყაროთ 1 ჩაის კოვზი შაქარი და დროჟი, მოვურიოთ, დავამატოთ 1/3 ჭიქა ფქვილი, ავურიოთ და გავაჩეროთ თბილ ადგილას რათა კარგად გაფუვდეს.

 

კვერცხის გულები და შაქარი ავსრისოთ გათეთრებამდე დავამატოთ კარაქი, ვანილინი, გაფუებული დროჟი და 2 ჭიქა ფქვილი (თუ ცომი თხელი გამოგივიდათ, დაამატეთ კიდევ ცოტაოდენი ფქვილი დაახლოებით 1/3 ჩაის ჭიქა).

 

გამზადებული მასა დავდგათ თბილ ადგილას და დავაცადოთ სანამ მოცულობაში არ მოიმატებს 2-ჯერ.

(ცომს ზემოდან აუცილებლად დააფარეთ, რათა ზედაპირი არ მოუხმეს).

 

შემდეგ გამზადებულ ცომში შეურიეთ ქიშმიში და ცუკატები და ჩადეთ ცხიმწასმულ ფორმაში. როდესაც ფორმაში ცომი 2-ჯერ მოიმატებს (გაფუვდება), შედგით აირღუმელში 180 გრადუს ტემპერატურაზე, გამოაცხვეთ.

მზა პასკას მოაყარეთ შაქრის პუდრა.

 

 

 

 

Сайт управляется системой uCoz